Naslovna Politika Ćosić: Priča o antisrpskim medijima je radikalska tradicija

Ćosić: Priča o antisrpskim medijima je radikalska tradicija

2 minuta za čitanje
0
184
Jugoslav Ćosić

Beograd, 19. oktobar 2019. – U zemlji koja ima tešku istoriju ubistava novinara niko ne bi trebalo da odmahuje rukom na pritiske na novinare, kaže Jugoslav Ćosić, direktor televizije N1.

Za Deutsche Welle priča i zašto tabloide naziva „antisrpskim medijima“.

 DW: Gospodine Ćosiću, u sredu je održan protest novinara i građana povodom pritisaka na Vašu televiziju. Da li Vas solidarnost ohrabruje?

Jugoslav Ćosić: Naravno, to nam puno znači u ovom trenutku. Poznato je da N1 od prvog dana radi u ekstremno neprijateljskom medijskom okruženju, da je godinama izložena pritiscima, klevetama i napadima. Iskreno, ima trenutaka kada se osetite potpuno samim, kao na nenaseljenoj planeti. Ali s vremena na vreme desi se nešto ovakvo, probude se kolege, i to je dokaz da nismo sami i da je solidarnost ključna za opstanak u ovim vremenima. Ohrabren sam da nastavimo ovim šinama sa ovom uređivačkom politikom.

To znaju da budu klizave šine, za vas posebno ove sedmice kad je počeo novi talas pritisaka. U ponedeljak je u dvorište televizije ubačeno više stotina letaka sa natpisom „Republika Srbija – doviđenja, N1 – dobrodošli u Luksemburg“. Kako čitate tu poruku?

Kao novi nivo pritisaka i pretnji nezavisnim medijima u Srbiji. Do sada nismo imali terenski rad. Imali smo medijski rad u tabloidima koji se u ime vlasti obračunavaju sa nezavisnim medijima, imali smo pretnje na društvenim mrežama, a sada imamo i terenski rad. Ovo je peti incident u poslednjih nekoliko nedelja.

Tekst Nemanje Rujevića, u celosti, možete pročitati na sajtu Deutsche Welle.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Teret ekonomske krize na Zapadnom Balkanu, izazvane pandemijom korona virusom, ne sme pasti na leđa radnika i radnica

Beograd, 25. maj 2020. – Duboko zabrinuti podacima koji pokazuju da ekonomske posled…