Naslovna Politika Ćosić: Svaki medij apsolutno ima prirodno pravo da se bavi poslovanjem kompanije iz javnog sektora ili onih čiji je akcionar država

Ćosić: Svaki medij apsolutno ima prirodno pravo da se bavi poslovanjem kompanije iz javnog sektora ili onih čiji je akcionar država

2 min read
0
179
Jugoslav Ćosić

Beograd, 4. decembar 2018. – Mi polemišemo sa državom, a ne sa privatnom, konkurentskom kompanijom, izjavio je za Danas direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić. 

Ćosić ocenjuje da je zamena teza izjava direktora Telekoma Predraga Ćulibrka da se SBB, preko svog kanala N1, obračunava sa konkurencijom.

Ćosić je objasnio da svaki medij, pa i N1, nezavisno od toga ko mu je vlasnik, apsolutno ima prirodno pravo da se bavi poslovanjem kompanije iz javnog sektora ili onih čiji je akcionar država. 

A, država je upravo većinski akcionar Telekoma. I tu je ključ. U celoj Evropi države izlaze iz vlasništva u medijima, samo u Srbiji država ulazi još snažnije u to polje, rekao jer Ćosić.

Evo, opet pozivam direktora Telekoma da saopšti javno koja je to velika revizorska kuća potpisala da Kopernikus vredi 190 miliona evra i da tako umanji sumnje, naglasio je Ćosić.

Na kraju, ocenio je Ćosić, vrlo je zanimljivo zašto je novac iz ove transakcije uplaćen direktno na račune of šor kompanija na Kipru i da li je to znao upravni odbor kompanije sa većinskim akcijskim kapitalom države.

Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je u nedelju ocenio da je kupovina KDS Kopernikus bila tržišna i transparentna, da je vrednost procenila renomirana konsultantska kuća, ali da postoje pokušaji da se Telekom zaustavi u realizaciji ambicioznih ciljeva, kako bi jačala najveća konkurencija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Prespanski sporazum ne može postati obrazac za rešavanje drugih sporova na Balkanu

London, 20. maj 2019. – Prespanski sporazum kojim je rešen spor Grčke i Sever…