Naslovna Politika CPJ: Srpske vlasti da detaljno istraže pretnje upućene televiziji N1

CPJ: Srpske vlasti da detaljno istraže pretnje upućene televiziji N1

2 minuta za čitanje
0
135
N1

Njujork, 7. februar 2019.- Komitet za zaštitu novinara (CPJ), nevladina organizacija sa sedištem u Njujorku, pozvao je srpske vlasti da detaljno istraže pretnje upućene televiziji N1 u Srbiji i upozorio da vladini zvaničnici treba da budu svesni posledica koje "neprijateljska retorika može da ima po novinare".

U saopštenju CPJ podseća da je policija uhapsila osumnjičenog za slanje pretećeg pisma koje je tokom vikenda stiglo na adresu redakcije N1, preneo je Glas Amerike.

"Pozdravljamo brzu reakciju srpske policije i pozivamo ih da u potpunosti istraže upućene pretnje", izjavila je u Njujorku koordinatorka CPJ za Evropu i Centralnu Aziju Gulnoza Said.

Kako se navodi, preteće pismo stiglo je na adresu TV N1 istog dana kada je predsednik Aleksandar Vučić opisao tu stanicu kao antivladinu.

CPJ se poziva na izveštaje publikacije Balkan insajt da je 4. februara Vučić izjavio za privatnu televiziju Hepi da "televizija N1 napada vlasti 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno, što čine i brojni nedeljnici i drugi mediji."

Komitet je preko imejla uputio zahtev za komentar predstavnicima za štampu predsednika Srbije ali, kako se navodi, još nije dobijen odgovor.

CPJ je pisao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije sa pitanjima o istrazi koju vodi policija, ali, kako je navedeno u saopštenju u sredu popodne, nije još dobio odgovor.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Slovenački premijer želi drugi blok nuklearne centrale Krško

Ljubljana, 23. avgust 2019. – Slovenački premijer Marjan Šarec založio se za izgradn…