Naslovna Civilno društvo Crna Gora: Parlament isključiti iz procesa imenovanja članova Saveta RTCG

Crna Gora: Parlament isključiti iz procesa imenovanja članova Saveta RTCG

2 minuta za čitanje
0
419
NVO Media centar

Podgorica, 7. septembar 2018. – Skupština Crne Gore treba da bude isključena iz procesa imenovanja članova Saveta Radio televizije Crne Gore (RTCG), a funkcioneri političkih partija moraju proći period neobavljanja partijskih funkcija, pre nego što dobiju mogućnost da postanu članovi tog tela.

To je saopšteno na pres konferenciji nevladine organizacije Media centar, povodom predstavljanja Analize postupka imenovanja članova Saveta RTCG.

Direktor Media centra, Goran Đurović, istakao je da je u postupku imenovanja članova Saveta RTCG-a Sloba Pajovića, Ivana Jovetić i Gorana Sekulovića, Administrativni odbor radio nezakonito, obmanuo javnost iznoseći netačne podatke i da je, kako je kazao, proces imenovanja članova Saveta RTCG vodila Demokratska partija socijalista (DPS) sa ciljem preuzimanja pune kontrole nad nacionalnim javnim medijskim servisom.

Ova Analiza dokazuje da su Administrativni odbor i poslanici povratnici u kršenju zakona, jer je i 2014. godine, u postupku imenovanja članova Savjeta RTCG-a i Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM), došlo do kršenja zakona“, kazao je Đurović u PR Centru.

Prema njegovim rečima, Analiza doprinosi tezi Media centra da Skupština Crne Gore treba da bude isključena iz procesa imenovanja članova Saveta RTCG-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …