Naslovna Politika Crnobrnja: Pisma zvaničnika EU zakasnela, ali pokazuju da pomno prate dešavanja u Srbiji

Crnobrnja: Pisma zvaničnika EU zakasnela, ali pokazuju da pomno prate dešavanja u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
102
Mihailo Crnobrnja

Beograd, 28. maj 2020. – Predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja ocenio je za list Danas da pisma evropskih poslanika u kojima se kritikuje vlast u Srbiji pokazuju da Evropska unija pomno prati šta se dešava u Srbiji, ali da su ona zakasnela.

Na adresu komesara za proširenje EU Olivera Varheljija za mesec i po stigla su dva pisma u kojima se oštro kritikuje vlast Aleksandra Vučićaprvo pismo su uputili poslanici iz različitih grupacija, a drugo 11 poslanika, članova liberalne grupe „Obnovimo Evropu“.

Crnobranja je rekao da je izvesno da EU pomno prati šta se dešava u Srbiji i da poslednjim pismom to i stavlja do znanja.

Izvesno je i da ne samo da stavlja do znanja da prati dešavanja u Srbiji već i da želi da utiče na to što se ovde predstojeći izbori održavaju u nedemokratskim uslovima. Vlast je pored, da tako kažem, redovnih manipulacija, iskoristila i epidemiju korona virusa za zloupotrebu“, naveo je Crnobrnja.

On je dodao da kao evropejac može da kaže da je i ovo drugo pismo dobrodošlo, ali da mora da naglasi da „nije samo zakasnelo već i da je premalo u smislu kritike“, prenosi Autonomija..

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…