Naslovna Civilno društvo CRTA osuđuje izostanak reakcije državnih organa u slučaju napada na profesora Sinanija

CRTA osuđuje izostanak reakcije državnih organa u slučaju napada na profesora Sinanija

2 minuta za čitanje
1
311
Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost - CRTA

Beograd, 03. oktobar 2019. – Posmatračka misija CRTA osudila je izostanak reakcije državnih organa na govor mržnje prema profesoru Filozofskog fakulteta Danijelu Sinaniju.

Podsećamo da je Filozofski fakultet osudio vređanje profesora Sinanija i rektorke Popović na TV Hepi.

CRTA je ocenila da to ćutanje institucija predstavlja znak da one odobravaju „žigosanje građana na osnovu etničkog porekla“.

U slučaju šovinističkog napada Televizije Hepi na profesora Danijela Sinanija, ponovo smo suočeni sa situacijom u kojoj institucije ne rade svoj posao, ne štite prava građana i ne reaguju na očigledan primer nezakonitog ponašanja. Posle uvreda na nacionalnoj osnovi izrečenih u programu televizije s nacionalnom frekvencijom i to od glavnog i odgovornog urednika te medijske kuće, izostale su reakcije i tužilaštva i REM-a“, navela je CRTA.

Ta organizacija je navela da, u svetlu dijaloga o izbornim uslovima u kojem je rad REM-a jedno od bitnih pitanja, izostanak reakcije tog regulatornog tela pokazatelj da ono, u stanju u kakvom je sada, nije spremno da doprinese ravnopravnoj medijskoj zastupljenosti, kao jednom od ključnih uslova za fer i slobodne izbore.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …