Naslovna Vesti Srbija CRTA: Vlast kreira nepostojeće neprijatelje

CRTA: Vlast kreira nepostojeće neprijatelje

2 minuta za čitanje
0
109
CRTA

Beograd, 22. mart 2021. – Utisak je da je previše afera i loših rezultata sa kojima vlast ne ume da se izbori i kreiranje nepostojećih neprijatelja skreće se pažnja javnosti sa stvarnoih problema.

To je ocena programskog direktora nevladine organizacije CRTA Raša Nedeljkov povodom napada Srpske napredne stranke na novinare i organizacije civilnog sektora.

U nameri da kroz kreiranje paralelne ulepšane stvarnosti prikažu kako je Srbija demokratska, svako ko činjenicama dokazuje da je demokratija u lošem stanju postaje državni neprijatelj, rekao je Nedeljkov za list Danas.

Nedeljkov je ocenio da je šef poslaničke grupe SNS u parlamentu Srbije Aleksandar Martinović “rečnikom mafijaša poručio – znamo gde živiš”, a ta pretnja nije bila upućena samo ljudima iz organizacije CRTA, već svakome ko misli drugačije i postavlja pitanja.

Kada vas svaki dan označavaju kao strane plaćenike i domaće izdajnike, onda ne možemo reći da je to okruženje koje je podržavajuće prema nezavisnim novinarima i prganizacijama civilnog društva, rekao je on i naglasio da je pravi odgovor na sve to – borbu za promene, da se ne odustaje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…