Naslovna Društvo Ćulibrk: Stefanović ostaje fantom iz Savamale dok se slučaj ne razreši

Ćulibrk: Stefanović ostaje fantom iz Savamale dok se slučaj ne razreši

2 minuta za čitanje
0
744
Milan Ćulibrk

Beograd, 29. april 2017. –  Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izjavio je da je za njega očekivana odluka Apelacionog suda u Beogradu da NIN nije kriv za tekst "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale", jer se taj nedeljnik nije ogrešio o pravila profesije i da i dalje od nadležnih traži da se taj slučaj razreši.

"Za nas ministar policije Nebojša Stefanović i dalje ostaje fantom iz Savamale, sve dok se taj slučaj ne razreši", rekao je Ćulibrk agenciji Beta.

Apelacioni sud u Beogradu je objavio da je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je NIN bio obavezan da isplati Stefanoviću 300.000 dinara zbog povrede ugleda i časti u tekstu "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

Ćulibrk je kazao da se interna kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova nije bavila slučajem Savamala, što je uslov za okončanje predistražnog postupka, koji ni posle godinu dana nije završen.

"Još nije utvrđeno ni ko je rušio objekte u Savamali, ni ko je naredio da se taj slučaj ne istražuje", rekao je Ćulibrk.

Dodao je da što se tiče redakcije NIN-a presuda Apelacionog suda u Beogradu je očekivana, ali da se po svemu što se dešavalo u tom slučaju moglo očekivati da će predmet biti vraćen na prvostepeno odlučivanje.
 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ustavni sud treba da oceni odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Novi Sad, 12. februar 2020.- Združena akcija „Krov nad glavom“ pokrenuće uskoro pred Ustav…