Naslovna Vesti Davenport šef misije OEBS-a na Kosovu

Davenport šef misije OEBS-a na Kosovu

1 minuta za čitanje
0
103

Priština, 22. mart 2021. – Ambasador Majkl Davenport, britanski karijerni diplomata, preuzeo je svoje dužnosti šefa misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu.

Davenport je ocenio da OEBS pruža izvrsnu podršku na Kosovu u oblasti ljudskih prava, demokratizacije i javne bezbednosti.

Privilegija je predvoditi jak tim koji ima izuzetnu stručnost i iskustvo u svim ovim oblastima. Radujem se radu u saradnji sa svim zainteresovanim stranama na sprovođenju mandata Misije, rekao je Davenport.

Britanski diplomata ima bogato iskustvo u regionu Zapadnog Balkana gde je bio ambasador EU i šef Delegacije EU u Srbiji od 2013. do 2017. iambasador Velike Britanije u Srbiji od 2010. do 2013. godine.

Između 2007. i 2010. bio je direktor za Rusiju, Južni Kavkaz i Centralnu Aziju u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva.

Davenport je od 2017. godine bio britanski ambasador u Kuvajtu. On je osmi je po redu šef misije na Kosovu od njenog osnivanja 1999. godine i nasledio je ambasadora Jana Bratua iz Norveške.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Vesti
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…