Naslovna Društvo Debata o sistemu vrednosti i eliti/ama [Video]

Debata o sistemu vrednosti i eliti/ama [Video]

2 minuta za čitanje
0
633

Beograd, 29. april 2017. – Udruženje Debatni klub započelo je rad raspravom na temu Šta nam je u glavi, o sistemu vrednosti i eliti/ama.

Debata je bila okrenuta osnovnim vrednostima na kojima počiva društvo te traženju odgovora ko učtava vrednosti u socijalni sistem ali i glave građana. Pitanje je bilo i postoji li prepoznatljiva elita, ko je čini, kojim vrednostima se rukovodi a ko se lažno predstavlja kao elita.

Tranzicija i potresi koje je izazvala, ratne turbulencije i promena socijalne strukture neminovno su izazvali duboke promene i u moralnoj i u vrednosnoj ravni. Dilema je da li je društvu ponuđen jasan pravac vrednosnih promena i naznačeno šta su temeljne vrednosti na kojima bi trebalo da počiva društvena struktura i praksa ali i da budu moralno-vrednosni osnov ličnosti.

Namera je bila da se u kvalitetnoj i dostojnoj debati ne sačini samo sliku stanja onoga „Šta nam je u glavi“ već i naznači kakav bi trebalo bude društveno poželjan vrednosni sistem i kakva elita treba da bude uzor i vodilja u društvu. U debati je učestvovalo dvadesetak uglednih ličnosti.   

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ustavni sud treba da oceni odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Novi Sad, 12. februar 2020.- Združena akcija „Krov nad glavom“ pokrenuće uskoro pred Ustav…