Naslovna Kultura Deca iz vode: “Sećanje na Milana i Magi” u KST-u

Deca iz vode: “Sećanje na Milana i Magi” u KST-u

3 minuta za čitanje
0
838
Magi i Milan

Beograd, 6. septembar 2019. – EKV tribute projekat Deca iz vode održaće koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV-a 19.septembra u 22.30h u bašti KST-a.

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto  1994.godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert.

Od tada je prošlo 25 godina a sećanje na njega i Margitu Stefanović Magi koja je, uz Milana, bila jedini član grupe od početka do kraja i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike.

 Udruženje “Deca iz vode“, koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

Ovog puta, ljubitelji muzike EKV-a okupljaju se 19. septembra u bašti KST-a na tribute koncertu pod nazivom “Sećanje na Milana i Magi“.

Pored godišnjice Milanovog rođenja (21.09.1958) i godišnjice Margitine smrti (18.09.2002.) ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta, na istom mestu gde je i održan.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu“ kažu Deca iz vode i dodaju: „On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda, Kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u.“

Pre koncerta na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja Deca iz vode” a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima.

Pored repertoara koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4h.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Austrijski filmski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Beč, 05. septembar 2022. – Austrijski filmski festival ove godine održava se u Beogr…