Naslovna Politika Demokratska stranka donela odluku o bojkotu narednih parlamentarnih izbora

Demokratska stranka donela odluku o bojkotu narednih parlamentarnih izbora

1 minuta za čitanje
0
148
Demokratska stranka

Beograd, 14. septembar 2019. – Glavni odbor Demokratske stranke (DS) usvojio je danas odluku po kojoj stranka neće učestvovati na parlamentarnim izborima u Srbiji narednog proleća.

Kako je saopšteno iz te partije, odluku o bojkotu izbora podržala je „apsolutna većina“ članova Glavnog odbora.

Dodaje se da će DS, i pored bojkota, „nastaviti aktivno i permanentno borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, kao i komunikaciju sa Evropskim parlamentom i drugim međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove“.

Prethodno je lider Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio da „režim intenzivnom medijskom kampanjom koja se često pretvara u hajku, uzurpacijom institucija i suspenzijom prava, ne ostavlja prostor za drugačiji odgovor od bojkota izbora“.

Bojkot nije sam sebi cilj, već delotvorno sredstvo pritiska. Moramo biti precizni, bez kalkulisanja. Odluku donosimo na vreme i ona mora biti jasna, nedvosmislena i pravovremena. Ta odluka nije proistekla juče, ona već godinu dana sazreva“, naveo je Lutovac na početku sednice Glavnog odbora DS u Beogradu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kontinuirano urušavanje radnih prava od strane vlasti za posledicu ima nedovoljno sindikalno organizovanje

Beograd, 24. februar 2020. – U Srbiji opada broj članova sindikata, a krivicu za to snose …