Naslovna Politika Demokratska stranka ima plan za popravljanje položaja žena, mladih i penzionera

Demokratska stranka ima plan za popravljanje položaja žena, mladih i penzionera

6 min read
0
556
Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke

Beograd, 22. oktobar 2017. – Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je da su penzioneri, mladi i žene u najgorem položaju u Srbiji i dodao da DS ima plan kojim će njihov položaj biti popravljen već nakon predstojećih beogradskih izbora.

Na izbornoj konferenciji Demokratske omladine, Foruma penzionera i Foruma žena DS, Šutanovac je rekao da oni koji imaju vlast u Beogradu “nisu nepobedivi i da nisu veliki”. 

"Nisu oni veliki, njihove greške i promašeni projekti su veliki", rekao je Šutanovac i dodao da nijedan demokrata nema prava da kaže da je umoran i da su "oni nepobedivi".

"Ako dozvolimo da oni nastave da 'brže, jače i bolje' ruše našu državu i društvo, onda smo sami krivi", rekao je lider DS i ocenio  da je Beograd "okupiran i pod konstantnim napadima" aktuelne vlasti.

"Beograđani su žrtve hira beskrupulozne bande koja ruši kvartove, maltretira građane, troši novac na besmislene projekte, fontane, jarbole….Da bi njihov jarbol bio najveći, plate i penzije su najmanje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, DS ne vidi Beograd i Srbiju kao grad i državu koju vode "loši đaci sa falsifikovanim diplomama" dok oni kvalitetni maštaju da izgrađuju tudje zemlje.

Šutanovac je rekao i da je politika aktuelne Vlade Srbije da "mladi koji razmišljaju svojom glavom napuste zemlju", a da je DS u Skupštini Srbije ponudio posebna plan kojim bi se popravio položaj mladih.

Prema njegovim rečima, "to je politika propasti" i to moramo zaustaviti.

"Moramo da pobedimo politiku koja podstiče odlazak mladih", rekao je on, dodavši da taj plan podrazumeva kvalitetno obrazovanje, olakšice prilikom zapošljavanja, besplatne udžbenike, subvencije za decu čiji roditelji nisu uspeli da ih upišu u vrtić…

Šutanovac je rekao i da su penzioneri danas poniženi jer moraju da čekaju u redovima u domovima zdravlja ili kada kupuju "pecivo na akcijama" kao i kada na pijaci odlučuju da li će da "kupe hranu ili lekove".

"Ono što možemo da obećemo je da ćemo penzionerima vratiti penzije", rekao je lider DS, dodajući da je vlast od penzionera kroz smanjivanje penzija i izostankom drugih usklađivanja ukupno otela više od 600 mioina evra.

Šutanovac je ocenio da je poražavajuće da žene u 21. veku u Srbiji imaju manja prava od mušaraca i da su ugrožene od nasilnika.

"Danas je Srbija zemlja u kojoj žene imaju manja prava i kada treba da se zaposle uvek imaju jedno pitanje više (od muškaraca) a kada se zaposle plata im je manja", rekao je on.

"Suština politike DS je ista prava za žene, ista plata za isti posao, sklanjanje nasilnika iz porodica, kao i pomoć prilikom vantelesne oplodnje", rekao je Šutanovac.

DS je formirao novi stranački organ, Forum penzionera, a izabrana su i rukovodstva Demokratske omladine i Foruma žena.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…