Naslovna Politika Demokratska stranka izabrala novo rukovodstvo, Zoran Lutovac predsednik

Demokratska stranka izabrala novo rukovodstvo, Zoran Lutovac predsednik

3 min read
0
274
Zoran Lutovac

Beograd, 2. jun 2018. – Zoran Lutovac izabran je za novog predsednika Demokratske stranke (DS).

Kako je saopštila DS, Lutovac je dobio poverenje 659 delegata na izbornoj skupštini stranke, Gordana Čomić dobila je 468 glasova, a Branislav Lečić 123 glasa.

Za potpredsednike su izabrani Aleksandra Jerkov, Dragoslav Šumarac, Saša Paunović, Dragana Rakić i Dejan Nikolić, a za predsednicu Političkog saveta izabrana je prof. dr Mirjana Rašević.

U obraćanju po proglašenju rezultata izbora, Lutovac je rekao da promena u Srbiji neće biti bez DS-a.

"Bez Demokratske stranke nema promena, nema poboljšanja naše Srbije. Zato zajedno moramo da pobedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama", kazao je novi predsednik DS-a.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što pre.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…