Naslovna Politika Demokratska stranka je uvek spremna za izbore na svim nivoima

Demokratska stranka je uvek spremna za izbore na svim nivoima

7 min read
0
323

Beograd, 7. novembar 2017. – Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da je ta stranka uvek spremna za izbore na svim nivoima.

"Mi smo za to da budu izbori, i vanredni i predsednički i lokalni. Za sve smo izbore", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada dodajući da će DS o svim narednim izborima razgovarati sa onima koji su joj politički bliski.

On je naveo da DS razgovara sa svima sa kojima deli iste vrednosti kao i da su razgovarali sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem i sa liderom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem.

"Ne vidimo drugu alternativu nego da se ovaj poguban režim smeni", kazao je Božović upitan o nastupu DS-a na predstojećim gradskim izborima.

U Skupštini grada Beograda uoči početka današnje sednice dok je odbornik Demokratske stranke Balša Božović kritikovao predloženi rebalans budžeta za ovu godinu, više ljudi je stajalo iza njega i ometalo ga dok je govorio.

Oni su dobacivali Božoviću o lošem radu prethodne gradske vlasti i držali fotografije na kojima su prikazani podzemni kontejneri i ruševine nelegalnog romskog naselja na Novom Beogradu. 

Božović je rekao novinarima da je takvo ponašanje izraz straha od istine i "velike nervoze" jer Aleksandar Vučić, Siniša Mali i Goran Vesić "znaju da su pukli u Beogradu".

"Ovo je poslednja šansa da pokušaju nešto da urade pred gradske izbore. Ovo je strah, ovo je njihova zebnja, znaju da su gotovi i da će nakon ovih izbora otići u istoriju", kazao je Božović i dodao da SNS nema nijedan argument i da ne dozvoljava opoziciji da kaže bilo šta.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Beogradu Balša Božović kritikovao je treći rebalans budžeta grada Beograda, rekavši da se on obavlja zbog korupcije i netransparentnog trošenje sredstava.

On je novinarima u Skupštini grada kao primer naveo "senior kartice", koje se dele penzionerima da bi ostvarili popust, iako će taj popust da "pojede" porez na imovinu koji je uvećan rebalansom za dva odsto. 

"Sve što nude od popusta penzionerima oni će nadoknaditi kroz porez na imovinu koji će biti veći za dva odsto", rekao je Božović, i dodao da gužve u Beogradu govore o nekompetentnosti gradskih čelnika.

Božović je kazao da naprednjačka vlast u Beogradu nije uspela da završi nijedan projekat, pa čak ni projekat sa postavljanjem jarbola.

"Građane ovakva vlast ponižava kod kuće jer smanjuju penzije, vređaju ih i povećavaju dažbine", rekao je on.

Božović je, takođe, kritikovao i softver za upravljanje poslova u gradu Beogradu. 

"Grad Beograd je obezbedio sredstva za softver koji je red veličina za firmu od 10.000 zaposlenih. A grad Beograd je za taj softver obezbedio 2,6 miliona evra", kazao je Božović novinarima u Skupštini Beograda.

On je naveo da je nekoliko puta preplaćen softver jer u gradskoj upravi ima oko 1.500 zaposlenih.

"U pitanju je očigledna korupcija. Na kursnim razlikama, što je najveća sramota, stotine i stotine miliona dinara se na ovaj način netransparentno troše za izborne aktivnosti Srpske napredne stranke. Mnoge dugove grada Beograda su računali po kursu 130 dinara za jedan evro", kazao je on.

Božović je dodao da se na predizborne aktivnosti SNS troše stotine i stotine miliona dinara građana.

Navodeći da dok je milion evra obezbeđeno za farbanje autobusa, Božović je istakao da sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća govori o "ćelavim gumama" tokom zimskog perioda.

Božović je kazao da je sramotno da je za Fond za mlade talente obezbeđeno samo 16 miliona dinara, dok je za proslave Nove godine za samo tri godine potrošeno oko milijardu dinara.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…