Naslovna Politika Demokratska stranka podržala Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Demokratska stranka podržala Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

2 min read
0
541
Oliver Ivanović

Bograd, 16. oktobar 2017. – Predsedništvo Demokratske stranke (DS) donelo je jednoglasnu odluku da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu i Metohiji podrži Građansku inicijativu "Srbija, demokratija, pravda" i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

U DS-u su naveli da su terori i strahovlada kulminirali u srpskim sredinama na Kosovu, a da  je građanska inicijativa SDP organizacija koja se bori za interese građana u cilju normalizacije i boljeg života svih Srba na Kosovu.

"Tolerantna i mudra politika jedina su opcija koja garantuje opstanak Srba, dok bahato bogaćenje, kriminal i manipulacije strahom pripadnika Srpske liste gotovo osiguravaju nestanak srpskog naroda koji se u sve većem broju iseljava", navodi se u saopštenju DS-a.

Ocenjeno je da je Srpska lista na Kosovou i Metohiji "filijala Srpske napredne stranke", koja teži apsolutnoj dominaciji i kontroli nad svim akpektima života Srba na Kosovu. 

"U punom kapacitetu se vratila radikalska retorika o izdajnicima u vidu skandalozne izjave Marka Đurića da oni koji nisu za SNS, odnosno Srpsku listu, protiv su Srbije i srpskog naroda", saopštio je DS.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji zakazani su za nedelju, 22. oktobar.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…