Naslovna Politika Demokratska stranka traži od Vučića da obuzda svoje medije, spreči mržnju i poziv na obračune

Demokratska stranka traži od Vučića da obuzda svoje medije, spreči mržnju i poziv na obračune

2 min read
0
176
Demokratska stranka

Beograd, 31. oktobar 2018. – Demokratska stranka (DS) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "obuzda svoje medije", spreči mržnju i poziv na obračune, te kao predsednik svih građana zaštiti njihova prava i "institut slobode".

"Zahtevamo od Aleksandra Vučića da spreči nekontrolisanu mržnju i pozive na obračune koji emituju mediji pod njegovom kontrolom", ističe se u saopštenju DS.

Kako je ocenjeno, Vučić je "braneći govorljivo jednu televiziju i jedne novine, stao u zaštitu privatnog interesa".

"Morao bi, kao predsednik svih građana, osudom gnusnih pretnji upućenih neistomišljenicima koje su objavljene na naslovnoj strani jednog nedeljnika, da konačno zaštiti prava svih građana i institut slobode", ističe DS.

Podsećajući na vreme kad je Vučić bio ministar informisanja, DS dodaje "bešćutno tolerisanje ponižavanja ljudi, obezvređivanja mišljenja i deljenja na osnovu stranačke pripadnosti" predstavlja "kraj dijaloga, uvažavanja različtosti i kulture informisanja, a početak lova na veštice".

"Zovu divljine nema mesta u javnom prostoru", poručuje DS, naglašavajući da građani i građanke Srbije "ne dopuštaju i ne pristaju da budu izjednačeni sa pokretnim metama".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…