Naslovna Politika Demokratska stranka: Umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti, ministar Lončar da odgovori na pitanja iz svoje nadležnosti

Demokratska stranka: Umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti, ministar Lončar da odgovori na pitanja iz svoje nadležnosti

2 min read
0
191
Zlatibor Lončar

 Beograd, 5. novembar 2018. – Demokratska stranka (DS) pozvala je ministra zdravlja Zlatibora Lončara da “umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti” odgovori “zašto postoje liste čekanja, zbog čega se životni vek smanjuje i kako primarna zaštita ne funkcioniše dobro”.

DS je u saopštenju optužio ministra da “nakon snažnog pridruživanja orkestriranoj kampanji protiv pokretača humanitarnih akcija prikupljanja pomoći i osvedočenih donatora i filantropa, pokazuje duboku mržnju prema neistomišljenicima i svojim javnim nastupima truje atmosferu i kontaminira prostor dijaloga”.

Umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti, ministar bi mogao da odgovori na pitanja za koja je, bar formalno, nadležan i plaćen, na primer gde nam se leče teško obolela deca, šta je država uradila za zdravstvenu zaštitu najugrоženijih kategorija stanovništva i da li je moguće da još adekvatno nije rešen problem vantelesne oplodnje”, stoji u saopštenju.

DS je upitao Lončara i da li je usvojen predlog da roditelji teško obolele dece dobijaju pravo na bolovanje, šta je urađeno na snaženju zdravstvene preventive i koje je mesto zdravstvenog sistema Srbije u odnosu na evropske zemlje.  

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…