Naslovna Politika Đilas: Dužnost opozicije je da građanima pruži garancije da će promeniti sistem

Đilas: Dužnost opozicije je da građanima pruži garancije da će promeniti sistem

3 minuta za čitanje
0
179
Dragan Đilas

Beograd, 8. februar 2019. – Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je da se opozicija udružila kako bi se promenio sistem, a ne samo vlast, te da su mere koje to garantuju sadržane u dokumentu „Sporazum sa narodom“ koji će kako je rekao, biti predložen predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“.

Gostujući na televiziji Naša, Đilas je rekao da je dužnost opozicije da građanima pruži garancije da će promeniti sistem.

Predloženim Sporazumom sa narodom opozicija jasno poručuje da nema izbora dok se uslovi ne promene, da neće sedeti u skupštinama koje su pretvorene u cirkus, te da hoće vladu eksperata a ne stranačkih ljudi, koja će omogućiti promenu sistema“, kazao je Đilas a preneo Savez za Srbiju.

Govoreći o protestima, Đilas je skandaloznim ocenio to što je mladiću koji je nosio plastičnu maketu vešala određen pritvor od 30 dana, dok kako je rekao, „oni koji su umalo ubili Borka Stefanovića u Kruševcu šetaju slobodno“.

Ta maketa je neki njegov izraz protesta za koji lično mislim da nije primeren, ali gde je krivično delo tu? Taj mladić je najlmađi politički zatvorenik ovog režima„, kazao je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Komentarišući izveštaj organizacije Fridom haus o poštovanju elementarnih sloboda u svetu, u kojem je Srbija ocenjena kao delimično slobodna zemlja, Đilas je kazao da izveštaj nije objektivan jer je Srbija, kako je ocenio, „postala zemlja neslobode“.

Upravo zbog toga je potrebna zajednička borba kako bi se vratile sloboda i demokratija“, ocenio je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Slovenački premijer želi drugi blok nuklearne centrale Krško

Ljubljana, 23. avgust 2019. – Slovenački premijer Marjan Šarec založio se za izgradn…