Naslovna Politika Đilas: Znaćemo da se u Srbiji nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju

Đilas: Znaćemo da se u Srbiji nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju

3 minuta za čitanje
0
925
Dragan Đilas

Požega, 9. oktobar 2018. –  Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas izjavio je da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju", saopštio je SZS.

Na tribini SZS koja je održana u Požegi, Đilas je govorio o značaju nacionalne frekvencije kao nacionalnog resursa.

On je rekao i da niko ne može da čuje o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor. "Niko ne može da čuje našu ideju da napravimo još deset PKB-a, da minimalna plata može da bude 350 evra", kazao je.

On je dodao i da bez pristupa televizijama sa nacionalnim frekvencijama niko ne može da čuje da su "ti Kinezi, koji su kupili RTB Bor, državna firma" i zapitao "što kineska država može da upravlja Borom, a ne naša?".

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da Savez želi da se uvede Zakon o poreklu imovine, specijalnog tužioca kao u Rumuniji i da poljoprivrednicima povećaju subvencije.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović je dodao da je Savez potreban da "nam deca ne bi odlazila u inostranstvo i da ne bismo izvozili najbolji medicinski kadar".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naveo je kao primer političke kulture generala De Gola u Francuskoj i njegovu odluku da spreči objavljivanje kompromitujućih fotografija njegovog protivkandidata uz reči "ovaj čovek će u budućnosti možda biti predsednik Francuske, ne dozvoljavam da se blati njegovo ime" i dodao da je to nivo političke kulture koji nam je potreban.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović naveo je da svi treba da isprave neke greške iz prošlosti, ali da ljudima u SZS dovoljan kredibilitet daje činjenica da se nisu prodali Vučiću.

Iz SZS su saopštili da je tribina održana u punoj bioskopskoj sali, kao i da su govornici bili i Željko Veselinović, Miroslav Aleksić, Janko Veselinović i Nebojša Zelenović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Bolton: Pitanje korekcije granice je ideja predsednika Srbije i Kosova

Vašington, 05. jul 2020. – Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacional…