Naslovna Politika Dini Đorđević dodeljena nagrada “Marina Kovačev” za najbolju mladu novinarku u 2018. godini

Dini Đorđević dodeljena nagrada “Marina Kovačev” za najbolju mladu novinarku u 2018. godini

4 min read
0
201
Dina Đorđević

Novi Sad, 22. novembar 2018. – Nagrada za najbolju mladu novinarku u 2018. godini pripala je Dini Đorđević, novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, saopšteno je na ceremoniji u Novom Sadu.

Žiri koji je odlučivao o dobitniku činili su Miodrag Sovilj (N1), Predrag Blagojević (Južne vesti), Jovana Zdjelarević (bivša dobitnica), Svetlana Bošković (iz Fondacije Marina Kovačev) i dr prof. Dubravka Valić-Nedeljković (NNŠ).

Svojim celokupnim radom protekle godine, Dina Đorđević se istakla među brojnim kandidatima za Godišnju nagradu “Marina Kovačev”, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola (NNŠ).

U priloženim tekstovima Dina se bavila izuzetno važnom temom izgradnje minihidroelektrana, pokazujući, dokazujući i objašnjavajući kako mala grupa ljudi bliska vlasti profitira od tog posla, nauštrb lokalnog stanovništva, važećih propisa i životne sredine. Osim ovoga, Dina je pisala i o netransparentnom i nezakonitom finansiranju novinske agencije Tanjug, a kako se ova nagrada dodeljuje ne samo za pojedinačan tekst, već za celokupan novinarski angažman, njeni tekstovi o zahtevnim i kompleksnim temama iz sfere medija, pravosuđa, energetike i privatizacija, koje su i za starije i iskusnije kolege pravi izazov, dovoljan su dokaz da njen rad zaslužuje i opravdava ovo priznanje”, rekla je Jovana Zdjelarević, predsednica žirija, preneo je CINS.

Novinarka KRIK-a Milica Vojnović i novinar VOICE-a Mladen Savatović dobili su pohvalu za izuzetan doprinos kvalitetnom novinarstvu u Srbiji.

Od 2001. godine, nagrada se dodeljivala novinarima iz Novog Sada koji se istaknu u oblasti informativnog, analitičkog ili istraživačkog novinаrstva.

Od ove godine nagrada nosi ime Marine Kovačev, istaknute mlade novinarke i aktivistkinje i dodeljuje se novinarima sa teritorije cele države.

Među prethodnim dobitnicima su redakcija mesečnika Žurnalist, slobodna novinarka Radmila Leovac, novinarka TV serijala “Zelena patrola na delu” Milica Alavanja, novinar Dejan Stojičić sa Radija 021 i drugi.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Prespanski sporazum ne može postati obrazac za rešavanje drugih sporova na Balkanu

London, 20. maj 2019. – Prespanski sporazum kojim je rešen spor Grčke i Sever…