Naslovna Kultura Književnost Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga

3 minuta za čitanje
0
175
Putovanje je najbolje obrazovanje

Beograd, 3. novembra 2019. – Marijana Rajić iz Beograda, Katarina Jovanović iz Grocke, Milka Kolundžić iz Kotora, Jelena Bukilić iz Beograda, Milanka Blagojević i Dušica Đajić iz Šamca dobitnice su nagrada na konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 460 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Žiri je u uži izbor uvrstio 16 fotografija 10 autora iz Srbije i regiona. Zanimljivo je da su sve nagrade na ovom konkursu pripale ženama.

Odluka o najlepšim fotografijama s knjigom Arhipelaga nije bila nimalo jednostavna, jer je na konkurs stigao veliki broj fotografija, a od pristiglih fotografija veliki broj njih su bili veoma kvalitetni i zanimljivi radovi.

Zbog toga su o nagradama odlučivale nijanse. Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio je da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Interesovanje autora za konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga podstaklo je Arhipelag da ubuduće raspisuje ovaj konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleže, drugi put u ranu jesen.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Marijana Rajić dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Katarina Jovanović i Milka Kolundžić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Jelena Bukilić, Milanka Blagojević i Dušica Đajić dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Reakcija policije sadrži elemente teškog kršenja slobode okupljanja i torture

Beograd, 08. jul 2020. – Mreža nevladinih organizacija Kuća ljudskih prava osudila je poli…