Naslovna Politika Dojčinović: Preuzimanje odgovornosti i prekid veza sa kriminalcima su uslovi za stvarni početak rata države protiv mafije

Dojčinović: Preuzimanje odgovornosti i prekid veza sa kriminalcima su uslovi za stvarni početak rata države protiv mafije

2 min read
0
363
Stevan Dojčinović

Beograd, 3. avgust 2018. –  Da bi rat države protiv mafije stvarno počeo, moraju da se raskinu veze sa kriminalcima i preuzme odgovornost, ocenio je Stevan Dojčinović, urednik portala KRIK.

Dojčinović, u autorskom tekstu, navodi da je „ključno da u policiji budu smenjeni oni koji nisu bili sposobni da se sa problemom nose“ kao i oni „koji imaju veze sa kriminalnim grupama, a na njihova mesta dovedu neukaljani profesionalci“.

Urednik portala KRIK podseća da „od kada je država proglasila rat mafiji krajem 2016, obračuni klanova postali su češći, brutalniji, a među žrtvama su i nevini“ i dodaje da je rat, inače, objavljen nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, kriminalca čija grupa ima, kako se ispostavilo posle njegove smrti, jake veze sa ljudima iz vlasti.

Brojke pokazuju da je rat, ako je ikad i vođen, bio neuspešan. Kriminalne grupe su jake kao i ranije, a obračuni su eskalirali: izvršeno je 37 likvidacija u Srbiji od kada je država proglasila obračun sa mafijom, a broj ubijenih je u porastu.

Samo prošlog meseca stradalo je šest osoba (statistiku ubistava možete pogledati na: crnaknjiga.rs). Policija retko kad reši ubistvo.

Autorski tekst Stevana Dojčinovića, u celosti, možete pročitati na portalu KRIK.

 

 

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…