Naslovna Politika Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa za pružaoce usluga personalne asistencije i pomoć u kući

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa za pružaoce usluga personalne asistencije i pomoć u kući

2 minuta za čitanje
0
196
stara osoba

Beograd, 06. april 2020. – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdalo je saopštenje kojim obaveštava sve zainteresovane da će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisati i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Prema saopštenju ovog Ministarstva, lica kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, za rešavanje ovog problema potrebno je da se zahtevom obrate lokalnoj samoupravi i dostave potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Jedinica lokalne samouprave je dužna da validne zahteve dostavi Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje će nakon provere iste upućivati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

Na ovaj način će jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, pribaviti i dostaviti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…