Naslovna Politika Dr Spin: Kampanja o kontroli medija u Srbiji

Dr Spin: Kampanja o kontroli medija u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
250
Dr Spin

Beograd, 10. april 2019. – Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Ćuruvija fondacija i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pokrenuli su Dr Spin kampanju o kontroli medija u Srbiji, u okviru projekta Javni novac za javni interes.

Dr Spin je, kako je saopšteno, serijal od deset animiranih epizoda koji daje odgovor na važno pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji.

Dr Spin je, kako sam tvrdi, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu, navodi se u saopštenju.

U prvoj lekciji, Dr Spin objašnjava zašto je bolje imati zavisne, nego nezavisne medije.

Spinove avanture se mogu pratiti na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga, koji vodi Dr Spin lično.

Dr Spin trenutno je angažovan kao specijalni konsultant na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednicki realizuju BIRN, Slavko Curuvija fondacija i NUNS, a njegove savete i iskustva zapisao je i uobličio Ilir Gaši.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Nedeljkov: Izmene izbornih zakona minorne, nije umanjena pojava funkcionerske kampanje, a kamoli iskorenjena

Beograd, 27. maj 2020. – „Činjenica je da smo za dve nedelje nastavka kampanje izbrojali 2…