Naslovna Društvo Dr Zoran Gojković falsifikovao lekarska uverenja, pa se nagodio sa tužilaštvom

Dr Zoran Gojković falsifikovao lekarska uverenja, pa se nagodio sa tužilaštvom

3 minuta za čitanje
0
243
Zoran Gojković

Beograd, 01. maj 2020. – Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa, svojevremeno je kao hirurg ortopedije u Kliničkom centru Vojvodine, optužen da je izdavanjem lažiranog lekarskog uverenja počinio krivično delo falsifikovanja isprave, piše portal Nova.rs.

U međuvremenu, Zoran Gojković je postao pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Prema saznanjima tog portala, Gojkoviću nije suđeno jer je u avgustu 2013. godine sklopio dogovor sa Tužilaštvom o primeni instituta oportuniteta, čime je izbegao krivično gonjenje uplativši određenu sumu novca u humanitarne svrhe.

Krajem prošle godine Viši sud u Novom Sadu doneo je prvostepenu presudu kojom je grupa od 11 osoba, optužena za fingiranje saobraćajnih nesreća i mahinacija sa osiguranjem, nepravosnažno osuđena na ukupno 12 i po godina zatvorskih, uslovnih zatvorskih kazni ili kazni kućnog pritvora.

Prvobitna krivična prijava u istrazi koju je vodila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), obuhvatala je još dvojicu osumnjičenih, a među njima je i sadašnji pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Gojković je tada optužen da je izdavanjem lažiranog lekarskog uverenja počinio krivično delo falsifikovanja isprave. Gojkoviću nije suđeno jer je u avgustu 2013. godine sklopio dogovor sa Tužilaštvom, piše Nova.rs.

Gojković je iskoristio mogućnost primene oportuniteta, odnosno instituta odlaganja krivičnog gonjenja koji javni tužilac može da primeni za određena krivična dela za koje je propisna maksimalna kazna do pet godina zatvora.

Tekst Ane Lalić, u celosti, možete pročitati na portalu Nova.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

YUCOM: Sloboda mišljenja i izražavanja, sloboda medija, pravo na obaveštenost u fokusu treće analize “Ljudska prava i Covid -19”

Beograd, 18. maj 2020. – U Republici Srbiji, u cilju sprečavanja širenja zaraze i po…