Naslovna Borba protiv korupcije DRI i građani su prirodni saveznici

DRI i građani su prirodni saveznici

2 minuta za čitanje
0
610
Državna revizorska institucija

Građani i organizacije civilnog društva (OCD) trebalo bi da se više uključe u rad Državne revizorske institucije (DRI) da bi se pojačao nadzor nad javnim sektorom, ocenjeno je na predstavljanju studije Centra za evropske politike.

U 2012. su građani i OCD uputili DRI 92 prijave i pritužbe a za prva četiri meseca ove godine 38 podnesaka. DRI je najavila da će razvijati interne procedure za postupanje po prijavama građana a razmišlja i o uspostavljanju portala za prijem prijava. Među preporukama iz studije je i ona o određivanju roka za odgovor DRI na prijave građana i OCD.

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović je 29. avgusta na predstavljanju studije "Civilno društvo i građani u procesu eksterne revizije" u Skupštini Srbije kazao da se beleži porast prijava i pritužbi koje građani dostavljaju toj instituciji.

"Građani kao krajnji korisnici vladinih aktivnosti i usluga predstavljaju bogat izvor znanja i informacija o rezultatima rada i poslovanja vlade. Zato su DRI i građani prirodni saveznici sa istim zadatkom", ocenio je Sretenović.

On je kazao da su tokom 2012. godine građani i organizacije civilnog društva uputili 92 prijave i pritužbe DRI, a za prva četiri meseca 2013. godine 38 podnesaka.

Opširnije na portalu euractiv.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KRIK: Novi Folićevi poslovi sa starim poznanicima

Beograd, 21. maj 2020. – U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Fo…