Naslovna Civilno društvo Državni organi hitno da reaguju povodom pretnji upućenih novinarki “Vremena” Jovani Gligorijević

Državni organi hitno da reaguju povodom pretnji upućenih novinarki “Vremena” Jovani Gligorijević

2 minuta za čitanje
0
272
Jovana Gligorijević

Beograd, 08. maj 2020. – Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama pozvala je državne organe da hitno reaguju povodom pretnji upućenih novinarki “Vremena” Jovani Gligorijević.

Kako se ističe u saopštenju, neposredan povod za poziv je poslednja pretnja smrću koja je Jovani Gligorijević upućena jutros preko društvenih mreža.

Grupa je podsetila da Gligorijević takve pretnje dobija od 2016. godine.

Porodica novinarke bila je izložena na portalu Istraga koji je stvoren za obračun sa nezavisnim novinarima, a pre svega novinarkama. Njeni lični podaci, uključujući kućnu adresu i jedinstveni matični broj bili su javno objavljivani, a i ranije je dobijala pretnje smrću“, ističe se u saopštenju.

Gligorijević je sve pretnje prijavljivala Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, kao i Radnoj grupi za bezbednost novinara.

Iako do danas nije pozvana da da izjavu povodom pređašnjih pretnji, niti je iko za njih snosio sankcije, istim nadležnim organima prijavila je i pretnju koju je primila danas“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo da se i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oglasilo i pozvalo tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…