Naslovna Borba protiv korupcije Dušan Petričić dobitnik nagrade Saveta za borbu protiv korupcije

Dušan Petričić dobitnik nagrade Saveta za borbu protiv korupcije

3 min read
0
543
 Savet za borbu protiv korupcije

Beograd, 26. decembar 2017. – Savet za borbu protiv korupcije dodelio je nagradu za lični doprinos borbi protiv korupcije "Verica Barać" karikaturisti Dušanu Petričiću. 

Potpredsednik Saveta Miroslav Milićević kazao je da je žiri jednoglasno, 13. decembra, odlučio da nagrada koja nosi ime po bivšoj predsednici Saveta Verici Barać, pripadne Petričiću jer svojim karikaturama podseća na to "ko smo, šta smo i gde treba da idemo". 

U obrazloženju žirija koga su činili Ratko Boživić, Biljana Sinanović, Vida Uzelac, Leposava Karamarković, Miroslav Milićević, Dušan Smirčić i Dejan Mijač navodi se da karikature Dušana Petričića brane slobodu i istinu i više vrede od tomova knjiga.
 

Petričić je nakon uručenja nagrade kazao da je svojim karikatura karikirao korupciju i ono što proizilazi iz nje i dodao da bi on uveo dodatak nagrade, a to je nagrada za neodustajanje i istrajnost jer se, kako je ocenio, na planu korupcije, u vremenu u kojem živimo, gubi s ogromnim rezultatom. 

"Jedino što možda postoji kao garant da ćemo jednog dana pobediti makar i sa malim rezultatima je neodustajanje i istrajnost, a ja se trudim da to radim u svojoj profesiji", kazao je Petričić. 

Nagrada za lični doprinos borbi protiv korupcije "Verica Barać" dodelje se od 2011. godine i tada je prvu nagradu dobio Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnost Rodoljub Šabić. 

Nagrada je 2012. godine ponela ime predsednice Saveta Verice Barać i te godine nagrada je pripala Zagorki Golubović i Vladimiru Radomiroviću, a 2013. godine Danici Vučenić i 2014. emisiji "Talasanje" Radio Beograda. 

Karikaturista Predrag Koraksić Koraks dobio je nagradu za lični doprinos u borbi protiv korupcije 2015. godine, a 2016. je to priznanje pripalo akademiku SANU Dušanu Teodoroviću.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Doktori protiv korupcije: Izrečenom presudom u korist uzbunjivača stvaraju se temelji zа konstituisаnje prаvne držаve po evropskim stаndаrdimа

Beograd, 15. oktobar 2018. –   Presuda Višeg suda u Beogradu u kori…