Naslovna Civilno društvo Dvanaest lokalnih organizacija iz Srbije formiralo Građanski front

Dvanaest lokalnih organizacija iz Srbije formiralo Građanski front

3 minuta za čitanje
0
306
Građanski front

Beograd, 13. april 2019. – Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije je pristupilo Građanskom frontu, a predstavnici deset lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

Podsećamo da je prvi sastanak o potrebi formiranja Građanskog fronta održan 10. oktobra 2016. u Nišu.

"Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas”, rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Građanskog fronta nije nuđenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

On je dodao da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

Sporazum su u Centru za kulturnu dekontaminaciju potpisali Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna alternativa iz Vrbasa, Pokret jasno i glasno iz Požege, Građanski preokret iz Zrenjanina, Samo lokalno iz Bečeja.  

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Portal SEEcult.org dobitnik Nagrade Fondacije Tanja Petrović

Beograd, 21. februar 2020. – Nagrada Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirm…