Naslovna Politika Džonson i Marfi: SAD će podržati dogovor koji postignu Priština i Beograd

Džonson i Marfi: SAD će podržati dogovor koji postignu Priština i Beograd

3 minuta za čitanje
0
147
Senatori

Beograd, 6. septembar 2019. – Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi izjavili su u Beogradu da SAD podržavaju dijalog Srbije i Kosova i da će podržati dogovor koji dve strane postignu.

Srpski predsednik je posle razgovora sa senatorima rekao da Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova ako ne dođe do kompromisnog rešenja.

Amerika je ovde da vam bude prijatelj i obe nacije će imati veliku podršku u postizanju sporazuma“, rekao je senator Ron Džonson na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandorm Vučićem.

On je kazao da bi umesto navoda da Amerika vrši pritisak, upotrebio izraz podrške Srbiji i Kosovu kojom žele da daju prostor da dve nacije odluče same kakav će biti sporazum.

A na kraju procesa mi ćemo podržati sporazum između njih i dogovor“, rekao je Džonson.

On je kazao da SAD shvataju da svaka osoba želi da živi u miru i stabilnosti, da podiže svoju porodicu i da zemlja ekonomski napreduje, te da Amerika želi da ohrabri Srbiju i Kosovo u rešavanju spornih pitanja, ali da nema rešenja da nešto negde bude dato a negde oduzeto.

Verovatno neće biti svi jednako zadovoljni“, rekao je Džonson.

On je istakao da SAD podržavaju srpski narod i da žele još dublju ekonomsku i političku saradnju sa Srbijom.

Senator Kris Marfi rekao je da se nada da će posle izbora na Kosovu Priština učiniti određene korake kako bi se ponovo uspostavili pregovori sa Beogradom.

Mi smo došli da bi preneli potpuno jasnu poruku da su i republikanci i demokrate u Kongresu uz Srbiju i žele snažnije partnerstvo“, rekao je Marfi.

On je kazao da će SAD pružiti pomoć na svaki način i da se nadaju da će Srbija nastaviti put ka EU i približiti se mnogim američkim političkim i ekonomskim saveznicima u Evropi, prenosi Euractiv.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Tokom pandemije starije generacije povećale ulaganja u bitkoin

London, 03. jul 2020. – Pripadnici starijih starosnih grupa, “Bejbi bumera” i …