Naslovna Kultura Eros Ramacoti započeo veliku svetsku “Vita Ce N’e” turneju

Eros Ramacoti započeo veliku svetsku “Vita Ce N’e” turneju

9 minuta za čitanje
0
494
Eros Ramazzotti

Beograd, 15. februar 2019. – Najveća italijanska pop zvezda današnjice Eros Ramacoti ovog februara kreće na veliku svetsku “Vita Ce N’è” turneju kojom promoviše svoj istoimeni najnovji album.

Na veliko zadovoljstvo brojnih fanova u Srbiji, ta turneja će ga dovesti ponovo i u Beograd, u Štark Arenu 24.septembra 2019.

Album “Vita Ce N’è”  objavljen je u novembru prošle godine a i stovremeno sa najavom novog izdanja, došla je i najava velike svetske “Vita Ce N’è” turneje koja će Erosa odvesti na pet kontinenata i u preko 30 zemalja u kojima će održati više od 95 koncerata. 

Zvanični početak turneje zakazan je za 17.februar u Minhenu. 

No, nije slučajno, a svakako je veoma simbolično što je Eros rešio da nulti datum ove turneje bude baš 14.februar, Dan zaljubljenih. Spektakularnim nastupom u Montovi, punim ljubavi i predivnih pesama koje njegova publika voli, Eros Ramacoti započeo je svoju istorijsku “Vita Ce N’è” turneju.

Nije slučajno da ova turneja počinje baš na Dan zaljubljenih” rečeno je na press konferenciji održanoj u Štark Areni povodom početka ove turneje: “Eros je izvođač kojeg znamo i volimo skoro 4 decenije, sledeće godine obeležiće 35 godina od prvog albuma, ali od samog početka, i od toga ne odustaje – ljubav, pozitivne emocije i pozitivne poruke su ono što ga vodi i što je verovatno i dovelo do toga da toliko dugo traje i da je sa svojih 55 godina toliko uspešan i voljen u svetu” .

Eros Ramacoti objavio je, u oktobru prošle godine,  prvi singl sa albuma “Vita Ce N’è”.

Iako nije bio siguran da li da uopšte više izdaje albume, jer nije želeo da snima “samo da bi snimao” a nije želeo da živi od stare slave,  uspeo je da stvori album za sva vremena, koji će se slušati i tri decenije kasnije. “Vita Ce N’è” je za njega novi početak.

U Beogradu ćemo gledati izvođača koji uz svoje veliko ime, iskustvo i sada već status legende, donosi u Štark Arenu i jednu novu priču i novu energiju. 

 “Nastupio je na Sanremu i ove godine, sa Luisom Fonsijem. Taj nastup bio je najgledaniji te večeri i to nije slučajno. On je naše srce i naš ponos u svetu” rekla je na press konferenciji Sara Gigante, direktorka Charm Music Serbia, koncertne agencije koja Erosa i dovodi u Beograd: “I u Italiji kao i nažalost svuda u svetu, sada postoji talas neke muzike na koju nismo ponosni, to je neka jeftina produkcija, vulgarni tekstovi… ali Eros uvek pobeđuje ljubavlju!”   

Ove godine obeležava se 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Rima i tim povodom će u toku cele godine biti organizovana i različita kulturna dešavanja kojima će se proslaviti ova višedecenijska saradnja.

 “Kada neki tako veliki izvođač izabere da dođe baš u Beograd, to je za nas velika čast, ali mislim da je to važno i za Beograd. Saradnja između Srbije i Italije na svim nivoima, traje već dugo. Ali muzika koja nas povezuje je takođe uvek bila važna” izjavio je gospodin Davide Scalmani, direktor italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu: “Eros je jedan od onih pop umetnika koji je priznat u celom svetu, velika nam je čast što možemo da predstavimo muzičara koji na najbolji način predstavlja našu muziku. Ove godine slavimo 140 godina saradnje i možemo slobodno da kažemo da je Eros najbolji ambasador naše proslave.”  

Eros Ramazzotti na ovu turneju sa sobom vodi i odličnu ekipu muzičara delom iz Italije a delom iz SAD. Na binu će sa njim Eric Moore (bubnjevi), Luca Scarpa i Giovanni Boscariol (klavijature), Corey Sanchez i Georgio Secco (gitare), Paolo Costa (bas), Scot Padock (saksofon) , Monica Hill, Christian Lavoro i Giorgia Galasso (prateći vokali). Pored pesama sa najnovijeg izdanja na set listi za turneju su i najveći hitovi iz njegove dugogodišnje karijere a vrlo verovatno će na svakom koncertu biti i interesantnih gostiju o kojima će tek biti reči.

Eros Ramazzotti voli ovaj grad i tražio je da početak trećeg dela ove turneje bude baš u Beogradu” reči su koje zaslužuju da Beograd ovakvom izvođaču uzvrati ljubav i zajedno sa njim učestvuje u spektaklu koji se sprema za 24.septembar u Štark Areni.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…