Naslovna Politika Evropska unija EU konkurs za ambiciozne mlade novinare

EU konkurs za ambiciozne mlade novinare

1 minuta za čitanje
0
230
novinar

Brisel, 08. april 2020. – Evropska komisija je, u okviru programa Youth4Regions, pokrenula konkurs za ambiciozne mlade novinare.

Obrazac za prijavu i uslovi dostupni su na sajtu programa Youth4Regions do 13. jula 2020.

Youth4Regions je program  koji studentima novinarstva i mladim novinarima omogućava da otkrivaju što sve EU čini u njihovom region.

U okviru konkursa biće odabrano ukupno 33 učesnika koji će dobiti pozivnicu za putovanje u Brisel tokom Evropske nedelje regiona i gradova koji bi trebalo da bude održan u oktobru 2020. gde će učestvovati u osposobljavanju, raditi uz mentorstvo poznatih novinara u novinarskim redakcijama i posetiti institucije EU i medijske kuće.

Uspešni učesnici imaće i priliku da osvoje nagradu Megalizzi – Niedzielski za mlade novinare. Konkurs  je otvoren za učesnike iz država članica EU, susednih zemalja i zemalja kandidata za pristupanje EU.

Istraživanje sprovedeno među bivšim učesnicima  programa pokazalo je da je zahvaljujući programu 18 % ispitanih dobilo ponudu za posao,  dok 97 % smatra da im je program pomogao produbiti znanje o EU-u i regionalnoj politici.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Nedeljkov: Izmene izbornih zakona minorne, nije umanjena pojava funkcionerske kampanje, a kamoli iskorenjena

Beograd, 27. maj 2020. – „Činjenica je da smo za dve nedelje nastavka kampanje izbrojali 2…