Naslovna Politika EU nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal “Vladalac”

EU nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal “Vladalac”

2 minuta za čitanje
0
86
Evropska unija

Beograd, 06. mart 2020. – Evropska unija (EU) nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal “Vladalac”, rečeno je FoNetu u Delegaciji EU u Beogradu, koja je time demantovala tekst objavljen u Informeru.

Srbija najveću podršku dobija od Unije, koja godišnje daje više od 200 miliona evra za modernizaciju zemlje i pozitivne promene za građane Srbije, što uključuje i podršku slobodi medija, ističu u Delegaciji EU.

Kako se napominje, sva EU finansiranja transparentno su dostupna na zvaničnim web sajtovima Unije: http://www.europa.rs  i https://webgate.ec.europa.eu/europeaid.

Podsećamo da je na televiziji N1, nedavno, emitovan dvodelni dokumentarni serijal „Vladalac“. Autor serijala “Vladalac” Slaviša Lekić saopštio je da će. zbog hajke koja se protiv njega vodi, pred nadležnim organima morati da odgovaraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i još neka lica.

Audio i video produkcija JSP, čija je vlasnica producirala dokumentarni serijal “Vladalac”, demantovala je da je EU finansirala serijal “Vladalac“, objašnjavajući da je Unija iznos od 93.548 evra, koji pominje Informer, uplatila u maju 2019. godine za projekat koji se bavi civilnom kontrolom tajnih službi i bezbednosnog sektora.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Radojević: Odgovorna profesija, kao što je novinarstvo, mora sa sobom da nosi dozu lične odgovornosti

Beograd, 31. mart 2020. – U vanrednom stanju, nažalost, stanje u tablodima je redovn…