Naslovna Politika Euronews Srbija: Novi informativni kanal i digitalna platforma namenjena publici srpskog govornog područja

Euronews Srbija: Novi informativni kanal i digitalna platforma namenjena publici srpskog govornog područja

5 minuta za čitanje
0
244
Euronews

 Beograd, 15. jul 2019. – Vodeći evropski međunarodni informativni kanal Euronews i medijska grupa HD-WIN iz Srbije najavili su da pokreću partnerski projekat Euronews Srbija, informativni kanal i digitalnu platformu namenjene publici srpskog govornog područja.

Ovo je najavljeno , u okviru posete francuskog predsednika Emanuela Makrona,

Euronews namerava namerava da promoviše pouzdane i nezavisne medije u Srbiji, a potencijalno i na drugim teritorijama gde je srpski jezik u upotrebi, navodi se u saopštenju Telekoma Srbija, u okviru kojeg DD-WIN posluje kao zavisno društvo i upravlja kanalima Arena sport.

Pokretanje Euronews Srbija predstavlja deo strateške ambicije Euronews-a da se pozicionira kao prva globalno-lokalna medijska kuća u svetu, navedeno je u saopštenju.

Euronews nastavlja da se razvija kao globalni medij koji nudi sadržaj prilagođen očekivanjima lokalne publike i to je druga franšiza koju ta medijska kuća pokreće, a trenutno se ispituje mogućnost i drugih sličnih projekata.

Kako je predviđeno ugovorom, koji su potpisale obe grupe, HD-WIN – kompanija koja pripada nacionalnom telekomunikacionom operatoru Telekomu Srbija – imaće koristi od prepoznatljivosti i reputacije brenda Euronews, vezujući svoj novi kanal sa dobro poznatim imenom u nezavisnom novinarstvu, navedeno je u saopšenju Telekom.

Neposredno pred početak emitovanja programa, Euronews Srbija zaposliće skoro 100 ljudi na lokalnom nivou, a glavnog urednika srpskog kanala odabraće Euronews, gde će i biti zaposlen.

Euronews će uspostaviti i kontrolisati Uređivački odbor koji će, kako se navodi, kreirati stratešku uređivačku orijentaciju i donositi sve odluke kojima se uspostavljaju pravila u pogledu uređivačke politike i opšte programske ravnoteže, što su osnovne vrednosti ove medijske kuće u pogledu uređivačke nezavisnosti, slobode izražavanja i nepristrasnosti.

Euronews će deliti sadržaj sa Euronews Srbija, koji će se prikazivati zajedno sa originalnim sadržajem srpskog kanala, a Euronews Srbija će koristiti evropski uređivački sadržaj kompanije Euronews.

Istovremeno, Euronews će imati koristi od sadržaja koji proizvodi lokalna franšiza u regionu, a koji je od posebnog novinarskog interesa.

Telekom u saopštenju prenosi izjavu Mišela Petersa, generalnog direktora Euronewsa, koji će biti član francuske službene delegacije u državnoj poseti, i njegovu ocenu da je “pokretanje Euronews Srbija još jedna potvrda o stepenu pouzdanosti i atraktivnosti brenda Euronews“.

U proteklih 25 godina, Euronews je postao priznati i kredibilni medij, posebno zahvaljujući našoj “All Views” (Sva mišljenja) uređivačkoj politici, koja garantuje nepristrasan tretman vesti. Upravo ovo iskustvo, ovu ekspertizu i ovaj zahtev danas donosimo u Euronews Srbija, koji će biti nezavistan medij kao što je i Euronews oduvek bio“, rekao je Peters.

Generalni direktor Telekoma Srbija, koji je vlasnik HD-WIN, zahvalio se Euronews-u na poverenju koje ukazuje Telekomu ovim partnerstvom.

Time se nedvosmisleno potvrđuje da smo kompanija koja posluje po visokim evropskim standardima. Gradeći ulogu regionalnog lidera u oblasti telekomunikacija, trudićemo se da ostvarujemo i negujemo partnerstva sa najboljima u svojoj branši, kako bismo našim korisnicima omogućili usluge vrhunskog kvaliteta“, rekao je Ćulibrk.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Pavićević: Ima smisla da opozicija preispita odluku o bojkotu izbora

Novi Sad, 31. mart 2020. – Vlast u Srbiji neprestano pokušava da politički kapitalizuje no…