Naslovna Politika Evropska unija Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke

Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke

2 min read
0
273
Evropska komisija

Brisel, 10. maj 2019. – Evropska komisija otvorila je konkurs za mlade novinare i novinarke koji izveštavaju o regionalnoj saradnji u okviru programa Youth4Regions.

Konkurs je otvoren do 15. jula, a prijavljivanje se obavlja popunjavanjem online formulara.

U okviru prijave neophodno je napisati članak dužine 400-1.000 reči ili napraviti video reportažu u trajanju 2-3 minuta o efektima nekog od projekata Evropskog regionalnog razvojnog fonda (što podrazumeva projekte međuregionalne i prekogranične saradnje) ili Kohezionog fonda.

Pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina, koji imaju do dve godine iskustva u medijima i studenti/kinje novinarstva iz svih članica Unije i susedskih zemalja, među kojima je i Srbija.

 Komisija će odabrati 33 najbolja kandidata/kinje (po jednog učesnika/cu iz svake od država Unije i petoro iz susednih zemalja).

Oni će u Briselu učestvovati u aktivnostima povodom Nedelje regiona od 6. do 11. oktobra, gde će proći obuku za izveštavanje o regionanim temama, posetiti evropske institucije i izveštavati sa propratnih događaja. Troškove puta i smeštaja snosi Evropska komisija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…