Naslovna Politika Evropska unija Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke

Evropska komisija organizuje obuku za mlade novinare i novinarke

2 minuta za čitanje
0
683
Evropska komisija

Brisel, 10. maj 2019. – Evropska komisija otvorila je konkurs za mlade novinare i novinarke koji izveštavaju o regionalnoj saradnji u okviru programa Youth4Regions.

Konkurs je otvoren do 15. jula, a prijavljivanje se obavlja popunjavanjem online formulara.

U okviru prijave neophodno je napisati članak dužine 400-1.000 reči ili napraviti video reportažu u trajanju 2-3 minuta o efektima nekog od projekata Evropskog regionalnog razvojnog fonda (što podrazumeva projekte međuregionalne i prekogranične saradnje) ili Kohezionog fonda.

Pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina, koji imaju do dve godine iskustva u medijima i studenti/kinje novinarstva iz svih članica Unije i susedskih zemalja, među kojima je i Srbija.

 Komisija će odabrati 33 najbolja kandidata/kinje (po jednog učesnika/cu iz svake od država Unije i petoro iz susednih zemalja).

Oni će u Briselu učestvovati u aktivnostima povodom Nedelje regiona od 6. do 11. oktobra, gde će proći obuku za izveštavanje o regionanim temama, posetiti evropske institucije i izveštavati sa propratnih događaja. Troškove puta i smeštaja snosi Evropska komisija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Nedeljkov: Izmene izbornih zakona minorne, nije umanjena pojava funkcionerske kampanje, a kamoli iskorenjena

Beograd, 27. maj 2020. – „Činjenica je da smo za dve nedelje nastavka kampanje izbrojali 2…