Naslovna Politika Evropska unija Evropska komisija pokrenula javne konsultacije o novom akcionom planu za digitalno obrazovanje

Evropska komisija pokrenula javne konsultacije o novom akcionom planu za digitalno obrazovanje

3 minuta za čitanje
0
110
istraživanje

Brisel, 18. jun 2020. – Evropska komisija je pokrenula javne konsultacije na nivou EU kako bi se u novi akcioni plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tokom krize koju je uzrokovao korona virus.

Zbog pandemije su pozatvarane i škole i univerziteti. Učenje na daljinu i učenje putem interneta i digitalne tehnologije upotrebljavali su se više nego ikada.

Rezultati konsultacija pokazaće razumevanja na osnovu novostečenih iskustava i biće uključeni u predloge za novi akcioni plan, koji će biti posebno važan u periodu oporavka od krize.

Javnim konsultacijama Evropska komisija nastoji da prikupiti stavove svih građana, ustanova i organizacija iz javnog i privatnog sektora koji žele podeliti svoja gledišta i iskustva iz dosad nezabeležene krize, kao i svoju viziju digitalnog obrazovanja u Evropi.

Konsultacije će biti dostupno na svim službenim jezicima EU, a trajaće do 4. septembra.

Postupku konsultacija doprineće niz letnjih informativnih događaja na internetu, koja će se organizovati kako bi se prikupilo što više mišljenja o digitalnom obrazovanju i iskustava stečenih tokom krize.

Inače, digitalna transformacija jedan je od prioriteta Evropske komisije, kako je utvrđeno u vodećoj strategiji pod nazivom Evropa spremna za digitalno doba.

Visokokvalitetno i inkluzivno obrazovanje i osposobljavanje izrazito su važni za uspešnu realizaciju te transformacije i pripremu svih Evropljana za život i rad u digitalnom dobu. S tim ciljevima Evropska komisija će u septembru 2020. predstaviti novi akcioni plan za digitalno obrazovanje.

Taj plan biće ključan instrument u oporavku od krize koju je uzrokovao korona virus, a u njemu će se u obzir uzeti iskustva stečena tokom krize i dugoročna vizija za evropsko digitalno obrazovanje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Biber: Reakcija policije brutalna i nesrazmerna opasnosti

Beograd, 08. jul 2020. – Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u G…