Naslovna Vesti Evropska unija Srbija i Evropska unija Fabrici: Makronova izjava ne dovodi u pitanje članstvo Srbije u EU

Fabrici: Makronova izjava ne dovodi u pitanje članstvo Srbije u EU

2 minuta za čitanje
0
475
Sem Fabrici

Novi Pazar, 1. jul 2019. –  Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenio je da stav predsednika Francuske Emanuela Makrona da u postojećoj strukturi nema mesta da se govori o budućem proširenju ne dovodi u pitanje članstvo Srbije u EU.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Fabrici je u Novom Pazaru naglasio “jasan stav EU” da želi proširenje na ceo Zapadni Balkan.

Fabrici i ministarka građevinarstva Srbije u Novom Pazaru su uručili ključeve socijalnih stanova za devet romskih porodica.

Ja ne vidim da reforme i proširenje treba posmatrati odvojeno, već su to paralelni procesi koji će samo dovesti do toga da sutra imamo veću, proširenu Evropu, ali isto tako i efikasniju“, rekao je Fabrici.

 Francuski predsednik je posle prekida samita lidera EU 1. jula naglasio da evropski lideri moraju da ozbiljnije razmišljaju o pojednostavljenju unutrašnjih procedura i demokratskom kolektivnom funkcionisanju.

I u ovom kontekstu sam više nego skeptičan prema svima onima koji nam objašnjavaju da je budućnost Evrope u novom proširenju kada se ne možemo složiti sa 28 članica. Ja ću biti beskompromisan i odbiću svako proširenje pre dubokih reformi našeg institucionalnog funkcionisanja“, podvukao je Makron u Briselu.

Makron je i ranije govorio protiv proširenja EU dok se Unija ne reformiše, prenosi Euractiv.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija i Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Majstorović: Evropskoj uniji i kandidatima za članstvo potreban je “Zajednički plan integracije Evrope 2030”

Beograd, 21. septembar 2022. – Politika proširenja EU izgubila je svoju transformaci…