Naslovna Kultura Femus 2015: Festival umetničke muzike

Femus 2015: Festival umetničke muzike

2 minuta za čitanje
0
706

Femus je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

Organizator Femusa je Udruženje „Electe“ a domaćin festivala je Muzička škola Subotica.

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Većinu članova žirija čine istaknuti muzički pedagozi i solisti iz Mađarske i Slovenije, prof. Jože Kotar, prof. Levente Puškaš i prof. Matej Zupan.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Femusa biti organizovani koncerti naših vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Svečano otvaranje Femusa biće održano u Velikoj većnici Gradske kuće 27.02.2015. godine sa početkom u 20 časova.

Na završnom koncertu, koji će biti održan 1. marta, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala. Ove godine, pored nagrada za učesnike, organizator je predvideo i nagrade za najbolje pedagoge i najbolje korepetitore.

Zainteresovani učenici i učenice nižih i srednjih muzičkih škola mogu se popuniti online prijavu za Femus 2015 i aktivno učestovati u svim sadržajima ovog festivala.

Izvor: electe.org 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Amir Or ovogodišnji dobitnik Zlatnog venca Struških večeri poezije

Beograd, 22. marta 2020. – Izraelski pesnik Amir Or ovogodišnji je dobitnik Zlatnog venca …