Naslovna Kultura Femus 2016 internacionalni festival muzike

Femus 2016 internacionalni festival muzike

2 minuta za čitanje
0
1,047

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

FEMUS 2016 organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 11-13. marta 2016. godine na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici (Štrosmajerova 11, Subotica).

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove žirija čine istaknuti muzički pedagozi i solisti iz Mađarske i Srbije, prof. Levente Puškaš, prof. Laura Levai Aksin i prof. Žolt Satmari. Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Femusa biti organizovani koncerti vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Na završnom koncertu FEMUS 2016, koji će biti održan 13. marta, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala. Ove godine, pored nagrada za učesnike, organizator je predvideo i nagrade za najbolje pedagoge i najbolje korepetitore.

Izvor: femus.info

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…