Naslovna Civilno društvo Festival „Mirdita, dobar dan!“ u Beogradu

Festival „Mirdita, dobar dan!“ u Beogradu

2 minuta za čitanje
0
125
Mirdita

Beograd, 16. oktobar 2020. – Jedinstveni festival kulture „Mirdita, dobar dan!“ koji Beogradu predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, održaće se od 22. oktobra do 24. oktobra.

Inicijativa mladih za ljudska prava je najavila da će zbog epidemije korona virusa festival ove godine biti manji nego obično, a biće priređen uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ponovnim pokretanjem pregovaračkog procesa u Briselu i potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma učinjen je korak od hiljadu milja, ali politički i ekonomski sporazumi su okvir, dok se suština nalazi u približavanju društava Srbije i Kosova“, izjavio je Ivan Đurić, programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava, koja je jedan od organizatora festivala.

Objasnio je da, pored politike i privrede, dve strane treba „da se upoznaju, da čuju jedni o drugima, da budu jedni sa drugima. Da kažu jedni drugima: ‘Mirdita, dobar dan!’ „.

Tokom tri dana Festivala debatovaće se o pregovaračkom procesu Beograd-Priština, o članstvu Kosova u UNESCO, o saradnji mladih iz srpskog i albanskog društva.

Cilj festivala je da se susretima srpskih i kosovskih društvenih i kulturnih zajednica pokrenu promene i stvori tradicija saradnje kao doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navedeno je u najavi Festivala.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…