Naslovna Kultura Film Festival „Uhvati film“: Projekcije selektovanih filmova iz Evrope

Festival „Uhvati film“: Projekcije selektovanih filmova iz Evrope

3 minuta za čitanje
0
195
Uhvati film

Novi Sad, 24. septembar 2019. – Projekcija premijernih ovogodišnjih selektovanih filmova iz Evrope, nakon čega sledi tribina „Priča o Evropi“, održaće se 26. septembra od 18h u Kulturnom centru Novog Sada u okviru 17. Međunarodnog „Uhvati film“ festivala.

Tribinu realizuje KAO Parnas uz saradnju sa EU info kutkom Novi Sad, saopštili su organizatori.

Kako je saopšteno, biće prikazani kratkometražni filmovi iz svih krajeva Evrope na temu invalidnosti, koji ostavljaju snažne utiske i imaju moć da promene perspektive.

Nakon projekcije planiran je razgovor sa povodom „Priča o Evropi“ na kojoj će se govoriti o evropskim vrednostima i dobrim evropskim praksama pristupačnosti.

Gosti tribine biće: Ana Milenić, menadžerka programa za ljudska prava, socijalnu inkluziju i rodnu ravnopravnost Delegacije Evropske unije u Srbiji, Marija Vrebalov, savetnica za pitanja pristupačnosti i Čedomir Cicović, aktivista u invalidskom pokretu.

Celokupan program je besplatan, a svi filmovi su titlovani i govorni segmenti prevodiće se na znakovni jezik.

Uhvati film“ festival održava se u Kulturnom centru svaki dan od 23. do 29. septembra od 18h.

Tokom sedam Festivalskih dana biće prikazano premijerno 39 kratkometražnih filmova iz 18 zemalja sveta na temu invalidnosti, ukupno šest tribina, dve izložbe i jedan performans.

Međunarodni filmski festival Uhvati film postoji od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, koji nakon novosadskog, svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Ovogodišnje 17. izdanje Uhvati film Novi Sad održava se pod motom „Ti vrediš“, sa željom da pokaže koliko svi vredimo bez obzira na različitosti i da udruženim snagama možemo da promenimo perspektive.

Realizaciju festivala podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ERSTE banka.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Šabić: Nedopustivo nizak nivo dostupnosti informacija o radu Vlade i Kriznog štaba tokom epidemije korona virusa

Beograd, 02. jul 2020. – Dostupnost informacija o radu Vlade i njenog Kriznog štaba za suz…