Naslovna Politika Filip David najavio obnavljanje tradicije nekadašnjeg Beogradskog kruga

Filip David najavio obnavljanje tradicije nekadašnjeg Beogradskog kruga

2 minuta za čitanje
0
276
Filip David

Beograd, 10. septembar 2019. – Pisac Filip David najavio je obnavljanje tradicije nekadašnjeg Beogradskog kruga, ali na nešto drugačiji način i u novim okolnostima.

David, koji je osnivač prve antiratne organizacije – Beogradskog kruga, osnovanog u februaru 1992. pojašnjava da se pokretanje otvorene tribine Forum u organizaciji Foruma pisaca i Građanskog demokratskog foruma (GDF) zasniva na potrebi da postoji jedno stalno mesto gde će se ozbiljno, dokumentovano i kritički razgovarati o važnim pitanjima srpske spoljne i unutrašnje politike, ekonomije i kulture.

Iz Foruma pisaca i GDF najavljuju da će serija otvorenih tribina pod naslovom Forum početi 14. septembra.

Oslanjajući se na tradiciju otvorenih tribina Beogradskog kruga početkom devedesetih godina, uvereni da nijedan bitni problem društva u međuvremenu nije razrešen i da su se pojavili samo mnogi novi, želimo da pokrenemo razgovore koji će biti oštro suprostavljeni marketinškim potezima populističkih političara“, navode iz tih organizacija za Danas.

Prva tribina biće posvećena Evroazijskoj uniji i predstojećem ulasku Srbije u nju, kao i konsekvencama takvog poteza.

Želimo da upoznamo javnost o svim aspektima društvenog mazohizma iz kojeg proističe i ova državna odluka, samo jedna nova u nizu onih koje su bacile naše društvo na dno svetskih lestvica, kulturnih, obrazovnih, ekonomskih i političkih“, poručuju organizatori.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…