Naslovna Civilno društvo Fokus grupa povodom istraživanja “Glas zajednice u EU integracijama“

Fokus grupa povodom istraživanja “Glas zajednice u EU integracijama“

2 minuta za čitanje
0
1,199

Beograd, 19. jun 2017. – U prostorijama udruženja FORCA iz Požege u petak, 23.6. u 15 sati biće organizovana fokus grupa za region Zapadne Srbije, čija je svrha da podstakne dijalog o potrebama lokalnih zajednica i mogućnostima za unapređenje međuopštinske i međusektorske saradnje

Fokus grupa je deo istraživanja čija je svrha da utvrdi nivo kapaciteta i znanja u lokalnim zajednicama (organizacije civilnog društva, lokalne samouprave, mediji,  građani) za učešće u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i doprinos većoj zastupljenosti interesa lokalnih zajednica u ovom procesu.  

 Istraživanje se realizuje u okviru projekta “Glas zajednice u EU integracijama – Podsticaj dijaloga OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika” koji realizuju Fondacija Trag, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Medija i reform centar Niš, a udruženje Forca iz Požege je partner za region Zapadne Srbije.

Fokus grupa se organizuje sa ciljem da učesnici iz 50 opština i gradova, koji su obuhvaćena uzorkom, svojim znanjem i iskustvom doprinesu boljem razumevanju uticaja procesa pristupanja EU na lokalne zajednice, ukažu na različite potrebe ili na postojeće kapacitete koje treba dodatno ojačati i koristiti.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…