Naslovna Civilno društvo Fondacija “Evro za znanje” raspisuje, osmi po redu, konkurs za dodelu studentskih stipendija

Fondacija “Evro za znanje” raspisuje, osmi po redu, konkurs za dodelu studentskih stipendija

2 minuta za čitanje
0
251
studentkinja

Kosjerić, 29. avgust 2020. – Fondacija “Evro za znanje” saopštila je da je raspisala osmi po redu konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2020/21. godinu

Na konkurs za tri stipendije mogu da se, kako se navodi, prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji.

Dve stipendije po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, jednog od najvećih investitora u Srbiji u oblasti rudarstva, biti dodeljene studentima rudarskog-inženjerstva.

Jedna stipendija će biti dodeljena studentu četvrte godine Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo podzemna eksploatacija), a druga studentu četvrte godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo priprema mineralnih sirovina)

Uz molbu, bez posebnog obrasca, potrebno je dostaviti potvrdu o upisanoj godini (prosek ocena) i dokaze o primanjima roditelja (poslednja tri meseca), a ukoliko nisu zaposleni potvrdu sa berze rada.

Kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju, a konkurs je otvoren do 5. oktobra.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2020. godine.

Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću kao fondacija građana koji svojim dobrovoljnim prilozima pomažu školovanje najboljih iz čitave Srbije.

Miroslav Paunović, jedan od osnivača Fondacije rekao je da je ovo osma godina zaredom da Fondacija dodeljuje stipendije i podsetio da je u toku i konkurs za pet učeničkih stipendija.

Paunović je pozvao sve koji žele da pomognu školovanje mladih i uspešnih da se priključe Fondaciji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNDP: Kampanja “Tiče me se” – Za komšiluk koji ne zatvara oči pred nasiljem

Beograd, 25. novembar 2020. – Povodom obeležavanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ž…