Naslovna Civilno društvo Fondacija Slavko Ćuruvija REM-u podnela prijavu protiv TV Pink

Fondacija Slavko Ćuruvija REM-u podnela prijavu protiv TV Pink

2 minuta za čitanje
0
218
Fondacija Slavko Ćuruvija

Beograd, 22. novembar 2019. – Fondacija Slavko Ćuruvija uputila je prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zbog „dugotrajne i opasne kampanje TV Pink protiv TV N1 i njenih novinara“, saopšteno je iz Fondacije.

TV Pink, u saradnji sa provladinim tabloidima ali i visokim državnim funkcionerima, svakodnevnim ponavljanjem besprizornih i neutemeljenih optužbi na račun TV N1, predvodi kampanju zastrašivanja zaposlenih na TV N1. Pozivamo REM da zaustavi zloupotrebu nacionalne frekvencije za svakodnevno medijsko linčovanje i targetiranje neistomišljenika i nezavisnih novinara. Sličnu orkestriranu kampanju vodio je državni aparat uz podršku provladinih medija i 1999. godine protiv Slavka Ćuruvije. Epilog znamo“, saopštila je Fondacija Slavko Ćuruvija.

Fondacija je pozvala i sve ostale nadležne organe Republike Srbije da reaguju u okviru svojih nadležnosti i osiguraju bezbednost novinara, zaštite javni interes u informisanju i obezbede punu primenu zakona.

U Prijavi protiv TV Pink se navodi da se prijava podnosi „zbog nepoštovanja odredbi Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga“, odnosno zbog „govora mržnje, jednostranih napada, dugotrajne kampanje sa ciljem pristrasnog izveštavanja o određenim novinarima i medijima“.

U Prijavi REM-u se navodi i da je „u vremenskom periodu od 16. do 21. novembra 2019. godine, u okviru svog programskog sadržaja Televizija Pink emitovala niz emisija u kojima su u razgovorima voditelja sa učesnicima u programu i prikazane priloge kontinuirano iznošene informacije, podaci i zaključci kojima je na najgrublji način, pristrasno, jednostrano i nepotpuno informisana javnost o novinarima Jugoslavu Ćosiću i Miodragu Sovilju, kao i TV N1“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

Beograd, 07. avgust 2020. – Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje…