Naslovna Civilno društvo Formiran valjevski Građanski savet za čist vazduh

Formiran valjevski Građanski savet za čist vazduh

2 minuta za čitanje
0
80
Građanski savet

Valjevo, 15. oktobar 2021. – U Valjevu je osnovan Građanski savet za čist vazduh.

Ovo neformalno telo sastavljeno je od pojedinaca/ki i predstavnika/ca organizacija civilnog društva koji imaju iskustva, znanja i volje da pomognu u borbi protiv aerozagađenja u Valjevu.

Savet je formiran u okviru projekta “Zelena komuna 22”, koji realizuju valjevsko udruženje iRevolucija u partnerstvu sa Lokalnim odgovorom i valjevskim Odborom za ljudska prava.

Ključni pravac delovanja valjevskog Građanskog saveta za čist vazduh je unapređenje učešća građana u procesu izrade izrade novog Plana kvaliteta vazduha u Valjevu, kao i na uspostavljanju dijaloga sa donosiocima odluka.

Kako je rečeno na osnivačkom sastanku, Građanski savet treba da doprinese prevazilaženju problema aerozagađenja sa kojim se Valjevo suočava godinama unazad i održivom unapređenju kvaliteta vazduha u Valjevu.

Podsećamo da je Građanski savet formiran na osnovu javnog poziva koji je bio otvoren za sve zainteresovane pojedince, udruženja građana, neformalne grupe, institucije, medije i privrednike. Šunopravni članovi građanskog saveta su i Milenko Jovanović, osnivač Nacionalne ekološke asocijacije i Aleksandar Macura, programski direktor RES Fondacije.

“Program podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica „Snažno zeleno“ je centralni deo trogodišnjeg projekta „Zeleni inkubator“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima za zaštitu životne sredine. Program podrške se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert.”

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…