Naslovna Kultura Film Francuskom reditelju Jean Charles Hue uručena nagrada Underground Spirit

Francuskom reditelju Jean Charles Hue uručena nagrada Underground Spirit

2 minuta za čitanje
0
125
Jean Charles Hue

Subotica/Palić, 22. jul 2019. – Nagrada Undergroud spirit je na Letnjoj pozornici svečano uručena francuskom reditelju Jean Charles Hue.

 

Ovogodišnje, 26. izdanje Festivala evropskog filma Palić, održava  se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici.

Povodom nagrade koju Festival evropskog filma tradicionalno dodeljuje za dugogodišnji rad na nezavisnom filmu i jedinstvenu poetiku nastalu van okrilja filmske industrije i vodećih kinematografskih tokova, Jean Charles Hue je izjavio:

Jako sam dirnut što primam ovu nagradu na čemu se zahvaljujem Palićkom filmskom festivalu. Postoje dva razloga zbog kojih sam ponosan – prvo, pohađao sam jednu umetničku školu sa željom da stvaram filmove koje sam tada nazivao Underground, i divio sam se autorima iz tog domena. Zato mi je velika čast da danas primim nagradu koja nosi to ime. Drugi razlog je taj što sam moj prvi film realizovao u Srbiji, blizu Novog Sada pre dvadesetak godina. Imam utisak da sam ovom nagradom zaokružio nešto u svom životu i na tome vam se zahvaljujem.

Treće festivalsko veče obeležilo je i otvaranje izložbe „Lica Mire Banjac“ na Otvorenom univerzitetu, kao i filmovi „Oleg“ (Juris Kursietis) i „Ljubav na mrežama“ iz Glavnog programa.

Takođe, veliku pažnju privukle su projekcije u okviru selekcije Paralele i sudari – „Zaboravljena planina“ (Ardit Sadiku) i „Brushalter“ (Veit Helmer) čiji su autori gosti festivala.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za „II Festov Demo Fest“

Beograd, 01. decembar 2019. – Otvorene su prijave za drugo izdanje „Festovog Demo festa“ i…