Naslovna Borba protiv korupcije Gajić: Stiče se utisak da, u slučaju Aleksandra Obradovića, policija i Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca

Gajić: Stiče se utisak da, u slučaju Aleksandra Obradovića, policija i Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca

4 minuta za čitanje
0
379
Vladimir Gajić

Beograd, 24. oktobar 2019.  – Advokat uzbunjivača iz vojne fabrike Krušik Vladimir Gajić izjavio je da je dobio uvid u spise tužilaštva na osnovu kojih je zaključio da ni tužilac ne zna koje delo stavlja na teret njegovom branjeniku Aleksandru Obradoviću.

Gajić navodi da  u njima nema dokaza niti ijednog ugovora, pa da se stiče utisak da „policija i Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca“.

Osam dana nakon što sam podneo zahtev, konačno mi je, kao braniocu Aleksandra Obradovića, omogućen uvid u spise i kopiranje spisa. Pošto sam upoznat sa sadržajem spisa Odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužioca u Beogradu, mogu da istaknem sledeće: moj utisak je da ni tužilac ne zna koje delo stavlja na teret okrivljenom. To se vidi iz dispozitiva Naredbe o sprovođenju istrage, koji vrvi od gomile fraza. Spominju se tri zakona, tri uredbe i jedan pravilnik, ali je nemoguće zaključiti koju normu je prekršio okrivljeni niti koja informacija predstavlja tajnu“, naveo je Gajić za televiziju N1.

On je rekao da u spisima ne postoji nijedan dokaz, nema nijednog ugovora, i da se stiče utisak da „policija i Krušik kriju ugovore i od javnog tužioca, koji evidentno, funkcioniše bez znanja o činjenicama, kao protočni bojler ministra policije“.

Gajić navodi da se radi o novom institutu i novom pojmu u krivičnom postupku koji se zove „osumnjičeni kao tužilac“.

Ovde glavni osumnjičeni, ministar (Nebojša) Stefanović, hapsi svedoke svoga ništavila. Na kraju moram da se upitam – na osnovu kojih dokaza je sud odredio kućni pritvor, zatim pritvor i opet kućni pritvor? Sada nema nikakve sumnje da je Aleksandar Obradović zarobljenik“, zaključio je Gajić.

Aleksandar Obradović se od 14. oktobra odlukom Višeg suda u Beogradu nalazi u kućnom pritvoru.

Prethodno je bio u Centralnom zatvoru u Beogradu nakon što je 18. septembra uhapšen na svom radnom mestu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne.

Policija je uhapsila radnika Krušika zbog sumnje da je novinarima dostavio dokumenta koja pokazuju da je upravo otac ministra unutrašnjih poslova učestvovao u trgovini oružjem.

Vest o njegovom hapšenju javnost je saznala posle više od 20 dana.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KRIK: Novi Folićevi poslovi sa starim poznanicima

Beograd, 21. maj 2020. – U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Fo…