Naslovna Politika Gajović iznenađen odlukom Medijske koalicije

Gajović iznenađen odlukom Medijske koalicije

2 min read
0
164
Aleksandar Gajović

Beograd, 04. januar 2019. – Državni sekretar za infomisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da mu je žao što je Medijska koalicija suspendovala dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Gajović je agenciji FoNet rekao kako se "nada da to nije konačno stanje", kao i da je "malo iznenađen" što je do prekida dijaloga došlo, a da pre toga nije bilo razgovora i da se nada da postoji mogućnost kompromisa.

On je rekao da u 2019. godini predstoji nastavak medijskih reformi i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić daju doprinos medijskim reformama.

Gajović je rekao i da je Pravilnik o sufinansiranju medijskih sadržaja, koji je Medijska koalicija tražila, urađen i da je na "maloj proveri" kod nadležnih organa i da se nada da će u januaru biti raspisani konkursi za sufinansiranje medija.

Medijska koalicija saopštila je da prekida dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije jer nijedan od konkretnih i oročenh zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen i da se istovremeno situacija na medijskoj sceni iz dana u dan pogoršava.

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal pres, Asocijacija onlajn medija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…